Put u središte sebe

0 14

Melodija moje omiljene pesme dopirala je do mene uprkos graji u salonu i snažnom zvuku fena – uspevala sam da ih potisnem dovoljno da uživam i da mi lepo počne dan sve dok me frizer sušeći moju kosu nije pitao: „Hoćemo li opet isto?“ Činilo mi se da je imao kiseli osmeh na licu i pomalo podrugljiv […]

Da li ste dobar slušalac?

0 12

Slušajte stotinu puta, razmislite hiljadu puta – recite samo jednom Da li vam se dešavalo da dok pričate sa nekim učtivo klimate glavom u znak odobravanja, a razmišljate o nečemu drugom? Sigurno je bilo i prilika kada ste se proveravajući najnovije vesti na društvenim mrežama, uključivali u razgovor samo onda kada vam je neki deo […]

Lične granice – sebičnost ili samopoštovanje?

0 10

„Jednostavno se više neću zadržavati pored onih sa kojima ne želim da budem. Tačka!“, svesno odlučih jednog sasvim običnog utorka da se suprotstavim svojoj duboko usađenoj pristojnosti koja me je koštala nerava, vremena i energije dok sam ostajala pored osoba u čijem društvu se nisam osećala prijatno i ispunjeno. Kada sam se oslobodila potrebe za tuđim […]

Utisci polaznika

Ivanin pristup je vrlo otvoren i učesnike podstiče na diskusiju što omogućava razmenu iskustava. Njen savet da zapisujemo uverenja, kako dobra, tako i nekorisna, mnogo mi je pomogao da osvestim sve ono što me je dugo godina blokiralo i sada tačno znam na čemu treba da radim.
Miloš Vujović
Miloš Vujović
NLP radionice su sjajan način da upoznate sebe, pronađete svoje slabe tačke i pretvorite ih u svoje prednosti. Radionice sa Ivanom su nadasve zanimljive, sa puno praktičnih vežbi i ideja. Ona me je na spontan, duhovit, a vrlo profesionalan način inspirisala da vidim dalje od kratkoročnih ciljeva.Otvorena je u komunikaciji, sluša i pruža feedback, a tome podučava i polaznike. Naučila me je da je važno imati svest o tome da je život neprekidno ponavljan ciklus i da je bitno prilagoditi se ljudima i okolnostima , te da je emocionalna inteligencija ključ uspeha i ličnog zadovoljstva.
Anja Šaranović
Anja Šaranović
Kao filolog i marketing menadžer smatram da je komunikacija jedna od najvažnijih veština koja omogućava da se bolje razumemo i pozitivno utičemo na ljude koji nas okružuju – partnere, decu, prijatelje, kolege. Posećujući Ivanine radionice imala sam prilike da otkrijem da se umeće komuniciranja zaista može naučiti tako da sada mogu jasnije da razumem svoje sagovornike, slobodno izrazim svoje želje i potrebe , a što je najvažnije da bolje upoznam sebe.
Milena Borovinić
Milena Borovinić
Mada sam i sama NLP practitioner i pratim sve novine u oblasti ličnog razvoja, Ivanina radionica je bila za mene pravo otkrovenje. Iako se oslanjala na meni znanu teoriju, njena priča bila je životna i puna praktičnih saveta. Odmah mi je bilo jasno da nije običan predavač, već se postavlja kao prijatelj svojim polaznicima sa kojima deli dragoceno znanje. Ono što priča, to i živi. Posmatrajući Ivanu, njeno stabilno, a u isto vreme poletno ponašanje, jasne stavove i definisanost koja je svakome od nas neophodna, shvatila sam da je promena važna, ali da je još važnije zadržati je i istrajati u radu na sebi.
Željka Zebić
Željka Zebić
Veliko mi je zadovoljstvo što sam bila učesnik radionica koje su krajnje profesionalno koncipirane i inspirativne. Prosto ne možete da ostanete ravnodušni i „netaknuti“. Najveći benefit je svakako to što su primenljive u praksi sa opipljivim rezultatima u oblasti unapređenja sebe i odnosa sa drugima.
Jelena Nikolić
Jelena Nikolić
Radionica „Ja to mogu“ pomogla mi je da shvatim da svi mi imamo bezbroj ograničenja koja nas sputavaju u životu i da se zapitam kako ih mogu osvestiti i lakše pustiti. Jer, svaka promena leži u nama, samo je potrebno da zavirimo u sebe. Ivana je u meni uspela da probudi želju za promenom jer zaista veruje i živi ono što govori.
Ivona Jovanović
Ivona Jovanović
Iako sam već prisustvovala NLP starteru, ovo iskustvo mi je donelo nova saznanja jer je radionica bila inovativna i drugačija. Imala sam priliku da integrišem svoje osnovno znanje i da se podsetim koliko su NLP aksiomi korisni. Smatram da je Ivana perfektna i da poseduje željenu harizmu i jasnost koja je potrebna za jednog predavača. Ono što bih posebno izdvojila je komunikacija između predavača i publike i kako je Ivana uspela da stvori grupu koja komunicira međusobno i slobodno deli svoja iskustva i dileme.
Jasmina Stefanović
Jasmina Stefanović
Na radionici "Ja to mogu" osvestio sam koliko negativnih stvari nosimo iz detinjstva i zato je meni kao nastavniku važno da pozitivno utičem na mlađe generacije, da ih podržavam na putu njihovog razvoja i budem saveznik u stvaranju zadovoljnih i celovitih ličnosti koje će ovaj svet činiti lepšim mestom.
Stefan Nenadović
Stefan Nenadović
Sjajan koncept, neverovatno iskustvo. Radujem se novim radionicama.
Nenad Stanković
Nenad Stanković